De Rally

Bad van Marie

Bad Van Marie heeft een nieuwe voorstelling gemaakt waar we graag mee uitpakken. De Rally in Antwerpen ging in september 2016 zeer succesvol in première en wordt wegens  grote interesse al snel een tweede keer hernomen. De Rally start op het Astridplein, de leerlingen of volwassenen krijgen een korte inleiding en worden nadien met een iPad als gids de stad ingestuurd. De voorstelling duurt maximum 3 uur.

De Rally brengt je van de ene naar de andere verwondering. Bad van Marie maakte een wonderlijke wandeling doorheen een verrassende wijk van de stad. Tijdens het spel komt alles en iedereen tot leven, ontmoet je bijzondere mensen op onwaarschijnlijke plekken, kom je heel wat te weten over het leven in een stad en lijkt alles bij toeval net anders te lopen dan gepland. Acteurs verdwijnen in de menigte en toevallige passanten lijken plots onderdeel van een complot.

Dit interactief stadsspel wordt gespeeld in enkele grote steden en belicht een ‘andere kijk’ op de stad als multiculturele samenlevingspoel. Verschillende teams nemen het tegen elkaar op in een spannende ontdekkingstocht boordevol vragen en uitdagingen. Ze worden doorheen een vast parcours geleid met behulp van gps-gestuurde iPads.  Het competitieve aspect van het spel wordt aangewakkerd waardoor plots ook iedereen verdacht wordt: alles wat rond je gebeurt kan onderdeel zijn van een vraag die nog moet komen. Het spel begint, ondertussen ontvouwt ook het theaterstuk zich in de stad. Acteurs worden passanten, passanten worden acteurs.

De stad wordt even ons decor en de bewoners onze acteurs.

 

Credits:

concept: Peter Boelens, Annelies Boelens, Matthias Meersman, Karen Claessens
spel: Peter Boelens, Matthias Meersman, Karen Claessens, Aimé Pongo Pongo, Fernanda Soares, Rodrigo Vissers, Marieke Anthoni, Christiane Janssens

Speelperiode

 

Speeldagen waarop je als school, Cultureel centrum of bedrijf kan inschrijven:

  • 17 tot 21 september 2018
  • 24 tot 28 september 2018
  • 1 tot 5 oktober 2018
  • 8 tot 12 oktober 2018
  • 15 tot 19 oktober 2018
  • 22 tot 26 oktober 2018
  • 1 tot 5 april 2019
  • 23 tot 26 april 2019
  • 6 tot 10 mei 2019

U kan deze voorstelling, met datum naar eigen keuze ook kopen als teambuilding of schoolvoorstelling, meer info via mail.

 

Praktische informatie

Aantal personen:
max 60 leerlingen/volwassenen per dagdeel (max 120/dag), verdeeld in groepjes van +- 5 personen. max 60 leerlingen in de voormiddag en max 60 leerlingen in de namiddag.
Duur:
3 uur, inbegrepen: inleiding- twee uur wandelen- half uur einde
Locatie:
Antwerpen, start aan het Astridplein, ook beschikbaar in Kortrijk en Brussel
Voor wie:
Derde graad, TSO, ASO, KSO. Voor beroeps in overleg. Ook beschikbaar voor volwassenen (pedagogische studiedag of bedrijven)

"Een kleurrijke tocht waar je niet weet wat echt is of wat niet, één waar de achterdeur tevens de voordeur is."

toeschouwer: Lieve van Rousselt

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 468 333 533 of klik hier en stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be.