Giscorrectie

Bad van Marie

Welke richting ga je uit?  In grime, Grieks-Wiskunde of eerder in grootkeuken? Of moet ik gewoon doen waar ik zin in heb? Maar vind je dat dan terug? Of wordt het gissen?

De leerlingen wordt verteld dat ze een doodgewone stage-les zullen krijgen in een klaslokaal. Wat ze echter niet weten is dat ze op een fictieve rollercoaster van emoties stappen die nog lang zal nazinderen. In deze voorstelling speelt zich in realtime een cruciaal moment af in het leven van een jonge stagiaire-leerkracht, die tijdens deze belangrijke examen-les de bal volledig misslaat. Achteraan in de klas zit haar examinator, die haar steeds meer het vuur aan de schenen legt.

Deze voorstelling  toont het parcours van enkele mensen op zoek naar hun talenten. Ze gaat over de beperkingen in ieder van ons. Over het omhelzen, aanvaarden en loslaten ervan. We richten ons met dit thema op een publiek van de 3de graad middelbaar omdat deze mensen voor een belangrijke keuze in hun leven staan: binnenkort zullen ze beslissen of ze gaan werken of gaan verder studeren, welke richting ze uit willen met hun leven.

 

Credits:

spel: Stan Reekmans en Marika Matthijs
regie: Peter Boelens
concept: Bad van Marie en Speelman

Speelperiode

 

Speeldagen waarop je als School of Cultureel centrum kan inschrijven

  • 11 maart 2019 tot 24 mei 2019

Praktische informatie

Aantal personen:
4 klassen van max 27 lln in de voor- of namiddag
Duur:
1 lesuur gedurende 4 lesuren
Locatie:
klaslokaal met krijtbord of whitebord en bereikbaar met rolstoel
Speelperiode:
11 maart tot 24 mei 2019 (uitgezonderd de paasvakantie)
Voor wie:
derde graad, TSO, ASO, KSO, BSO

"De Speelman en Bad van Marie zetten met “De Giscorrectie” een absolute topvoorstelling neer. De spanningsboog van de voorstelling wordt prachtig opgebouwd en het stuk blijft tot aan het einde geloofwaardig, dit komt deels ook door het ontzettend sterke spel van Stan Reekmans en Marika Matthijs."

leerling Lemmensinstituut Leuven