Memorandum van een georganiseerd leven

Bad van Marie

Al wachtend, in een lange rij aan de kassa, vond ik een boodschappenlijstje aan mijn voeten, raapte het verstrooid op en begon te lezen wat er op stond. Een fijne afleiding in de drukte, een kans om even weg te dromen en me in te leven in de persoon die dit opgesteld had.

Ondertussen heb ik een aanzienlijke verzameling gevonden boodschappenlijstjes.

Mijn lijstjes heb ik samen met de interpretaties van diverse vakmensen verzameld in een boek. Met enige trots kan ik u alvast de medewerking melden van  Jean-Paul Van Bendegem (wiskundige, hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie), Michael Borremans (kunstenaar), Freek Van de Velde (germanist), Dirk De Wachter (psychiater), Jacques Albert (rechercheur), Ignace Dedeene (privé-detective), Wim De Wulf (theatermaker en muzikant), Walter Van Steenbrugge (advocaat), Ria Pacquée (fotograaf), Olly Ceulenaere (kok), Patrizia Zanoni (economisch socioloog), Johan Braeckman (filosoof), Ignace Glorieux (socioloog en expert tijdsbesteding), Herwig Deweerdt (theatermaker, acteur), Erik Thoen (historicus), Rika Ponnet (seksuoloog),  Peter Boelens (fotograaf en theatermaker), Bert Danckaert (fotograaf)

Maya Albert, 27/02/2015

Inhoudelijk kan het boek an sich bestaan. Maar – we moeten daar niet flauw over doen-  het promoten en het aan de man brengen is een heel ander verhaal. Hoeveel kunstenaars zijn er niet die in hun atelier vele kartonnen dozen vol met hun onverkochte kunstboeken hebben staan?

Daarom gaat Maya Albert haar boek zelf verkopen in de supermarkt op een festival, elke locatie is bespreekbaar. In de traditie van de betere standwerkers.

Deze zomer  (2017) speelde Maya Albert op TAZ in de Delhaize Hazegras.

 

Credits:

spel: Maya Albert
regie: Peter Boelens

Speelperiode

Speeldata op aanvraag

Praktische informatie

Aantal personen:
afhankelijk van de locatie
Duur:
Kan in blokken van 2 uur, afhankelijk van de locatie
Locatie:
supermarkt, festival, lokale markt, andere locaties bespreekbaar
Speelperiode:
op aanvraag
Voor wie:
volwassenen

"Banale lijstjes worden plots poëzie "

De Standaard - Geert van der Speeten

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 468 333 533 of klik hier en stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be.