Memorandum van een georganiseerd leven

Bad van Marie

Al wachtend, in een lange rij aan de kassa, vond ik een boodschappenlijstje op de grond. Nieuwsgierig raapte ik het op en las het. Een fijne afleiding tijdens het wachten en een kans om even weg te dromen, fantaserend over wie dit papiertje in zijn hand gehouden had. Het roept vragen op. Waarom citroen, gember en honing als enige doorstreept werden en zakdoeken niet?

Ondertussen heb ik een aanzienlijke verzameling gevonden boodschappenlijstjes.

Mijn lijstjes heb ik samen met de interpretaties van diverse vakmensen verzameld in een boek. Met enige trots kan ik u alvast de medewerking melden van  Jean-Paul Van Bendegem (wiskundige, hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie), Michael Borremans (kunstenaar), Freek Van de Velde (germanist), Dirk De Wachter (psychiater), Jacques Albert (rechercheur), Ignace Dedeene (privé-detective), Wim De Wulf (theatermaker en muzikant), Walter Van Steenbrugge (advocaat), Ria Pacquée (fotograaf), Olly Ceulenaere (kok), Patrizia Zanoni (economisch socioloog), Johan Braeckman (filosoof), Ignace Glorieux (socioloog en expert tijdsbesteding), Herwig Deweerdt (theatermaker, acteur), Erik Thoen (historicus), Rika Ponnet (seksuoloog),  Peter Boelens (fotograaf en theatermaker), Bert Danckaert (fotograaf)

Maya Albert, 27/02/2015

Maya Albert verwerkte haar passies voor weggegooide boodschappenlijstjes tot een boek. In plaats van de overvolle kartonnen dozen vol met onverkochte kunstboeken ergens diep in haar kelder te bewaren en vergeten, koos ze ervoor on het boek zelf aan de man te brengen. Ze trok het thema consequent door en speelde ‘ memorandum van een georganiseerd leven’ in de supermarkt.

‘Aanstekelijk enthousiast, onweerstaanbaar en verrassend. in De traditie van de betere standwerker.

Deze mobiele en de voor u vers gesmeerde en net uitgeschonken voorstelling, herneemt zich. U kan het ook proeve, op uw locatie van voorkeur en boekbaar in supermarkten, op festivals, beurzen en tentoonstellingen.

In de zomer (2017) speelde Maya Albert op TAZ in de Delhaize Hazegras.

 

 

Credits:

spel: Maya Albert
regie: Peter Boelens

Speelperiode

Speeldata op aanvraag

Praktische informatie

Aantal personen:
afhankelijk van de locatie
Duur:
Kan in blokken van 2 uur, afhankelijk van de locatie
Locatie:
supermarkt, festival, lokale markt, andere locaties bespreekbaar
Speelperiode:
op aanvraag
Voor wie:
volwassenen

"Banale lijstjes worden plots poëzie "

De Standaard - Geert van der Speeten

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 468 333 533 of klik hier en stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be.