Werk

NIEUWE VOORSTELLING 2018 - Bad van Marie

Studenten staan voor een belangrijke beslissing. Zij kiezen een studierichting die bepalend zal zijn, vaak voor de rest van hun leven. Die keuze wordt vaak gestuurd door een geromantiseerd ideaalbeeld. De advocaat in spe droomt van grote assisenprocessen en de brandweerman van levensreddende heldendaden.

Worden onze verwachtingen ingelost of blijft de realiteit een slechts een flauw afdrukje van de droom(job)?

Wat als ‘op een dag vind je de job van je leven’ achterhaald blijkt? Wat betekend een diploma (nog)? Kunnen we niet beter ons hele leven blijven studeren en herbronnen? Door de snelle digitale en technologische evolutie verandert onze opvatting over werk. Eén waarvan de invulling nog erg onduidelijk is. Welke vaardigheden worden er in de toekomst nog van werknemers verwacht? Wat doen we met de voorspellingen dat men in de toekomst nog amper zal moeten werken? Wat met de vrijgekomen tijd? Als het weekend langer duurt dan de werkweek, creëren we dan opportuniteiten of slaat de verveling toe?

Een groep van 50 toeschouwers wordt ontvangen in het Centraal Station van Antwerpen. Ze krijgen er een hoofdtelefoon gekoppeld aan een audiosysteem. Een stem gidst de deelnemers richting Kievitplein. Iedereen heeft een ander parcours en is eigenlijk op weg naar ‘zijn werk’. Zoals je door een museum wandelt en kijkt naar kunstwerken, zo bekijken zij hun omgeving (Human Zoo).

Bad van Marie brengt 50 toeschouwers naar 50 verschillende werkplekken. Het audiosysteem gidst de toeschouwes naar real life en persoonlijke plekke: een bureau bij bosbeheer, een vergadering bij de Vlaamse waterwegen, koffie bij kind en gezin, giraffen voederen in de zoo, … De deelnemers nemen niet deel aan het werk maar observeren. Gaandeweg worden ze -onbewust- ook figurant in elkaars luisterspel.

Werk van Bad van Marie start in het Centraal station en  gaat verder op het Kievitplein, In de overheidsgebouwen van de Vlaamse overheid ism KMSKA, Museum van Schone Kunsten en de provincie Antwerpen

 

Credits:

Bad van Marie

Speelperiode

‘Werk’  van Bad van Marie gaat in première van 26 tot 30 november 2018, en wordt hernomen van 4 tot 29 maart 2019

Praktische informatie

Aantal personen:
max 50 leerlingen/volwassenen per dagdeel, 100 leerlingen/volwassenen per dag
Duur:
90 minuten
Locatie:
Antwerpen (Centraal station)
Speelperiode:
november 2018 - maart 2019
Voor wie:
Derde graad, TSO, ASO, KSO. Voor beroeps in overleg. Ook beschikbaar voor volwassenen (pedagogische studiedag) of voor bedrijven

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 468 333 533 of klik hier en stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be.