WZC, Rusthuis

Bad van Marie

5 acteurs en 1 regisseur maken telkens met bewoners en personeelsleden van een woon- en zorgcentrum een voorstelling. Dit betekent vanaf maandag repeteren, donderdag try-out en vrijdag, zaterdag en zondag voorstellingen. Perfecte teambuilding, mooie voorstelling!

 

Op een mooie, warme zomerdag in een land hier ver vandaan, sprak een oude man ons toe: ‘Where are you from?’. ‘We are from Belgium’. De man glimlachte en antwoordde: ‘Oh yes, I know very well! Belgium: Jean-Claude Van Damme, Kim Clijsters and Jean-Marie Pfaff. And isn’t it the country where they build big houses for old people?’ De oude man zette ons aan het denken. Hij verbaasde zich over de voor ons zeer evidente gewoonte om onze grootouders in bejaardentehuizen te verzamelen. Hij vond dit een absurde gedachte waar wij de humor niet meteen van inzagen.

 

Terug in België bleef zijn uitspraak ons achtervolgen. Tijdens een bezoek aan een aantal ‘old people houses’, raakten wij gefascineerd door de verhalen van bewoners en personeel. Zij inspireerden ons om een voorstelling op locatie te maken. Het resultaat is een verrassende combinatie van theater, film en installaties.

 

Samen met het personeel en de bewoners maakt Bad van Marie een sprookjesachtige theatrale wandeling doorheen de wonderlijke biotoop van het rusthuis .Op deze manier ontstaat een vorm van hyperrealisme en groeit bij de toeschouwers de verwondering. We laten hen op een andere manier kijken naar deze biotoop die hen al dan niet bekend is.

 

Credits:

Spel: Christianne Janssen, Vera van Dooren, Annelies Boelens, Peter Michel, Vic Mees, Marika Matthijs, bewoners en personeelsleden
Regie en concept: Peter Boelens


Speelperiode

Speeldata op aanvraag

Van 9 tot 11 november 2018 spelen wij in Almere – Nederland

Praktische informatie

Aantal personen:
7 x per dag voor 14 personen per groepje een bereik per dag voor
Duur:
1,5 uur
Locatie:
Woon- en zorgcentrum
Speelperiode:
op aanvraag
Voor wie:
derde graad, TSO, ASO, KSO. Voor beroeps in overleg, meestal op vrijdag Volwassenen, ook kinderen welkom

"‘We waren meteen enthousiast! Omdat er vaak een negatieve connotatie is, als het over woonzorgcentra gaat, hebben wij hiervoor gekozen, het zijn mensen zoals u en ik, alleen ouder. "

Rusthuis Den Olm

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 468 333 533 of klik hier en stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be.