Bad van Marie

Bad van Marie is een theatergezelschap dat sinds 2001 professionele voorstellingen maakt en intussen 20 producties op haar actief heeft (historiek). Artistiek leider Peter Boelens heeft doorheen de jaren en vanuit zijn eigen achtergrond (beeldende kunsten, fotografie) een specifieke theatertaal ontwikkeld. Hij wordt hierin bijgestaan door professionele kunstenaars.

Bad van Marie maakt beeldend ervaringstheater waarbij de onderdompeling van de toeschouwer een zelfreflecterend en maatschappijkritisch effect heeft. Het spel tussen fictie en realiteit dat we spelen op een specifieke locatie zorgt voor een grote herkenning bij het publiek.

Het spelen op locatie creƫert een verwarring die de zeggingskracht van een gekozen thematiek sterker tot uiting brengt. Niet enkel het woord en het theaterspel, maar alle elementen aanwezig op de locatie zijn onderdeel van het theaterstuk.

Deze vorm van theater -het onderdompelen van de toeschouwer in een gecreƫerde realiteit vanaf het moment dat hij een locatie betreedt- heeft een heel andere beleving dan een traditionele voorstelling waarbij je in een theater belandt waar het podium het centrum is. De bezoeker wordt tijdens onze voorstellingen tegen wil en dank een onderdeel van een groep en kijkt vanuit die hoedanigheid.