Human Zoo

In Human Zoo weerklinkt een stem in je hoofdtelefoon. Ze gidst je al wandelend doorheen één van de mooiste stations van Europa. We vertellen een verhaal over hoe het staat met de homo sapiens anno 2021. Acteurs gaan op in de menigte en passanten worden acteurs. Balancerend tussen feit en fictie, word je geconfronteerd met je eigen interpretaties.
Meer over deze voorstelling Human Zoo

Naar Oedipus

‘Never knowing who to cling to when the rain sets in’ (Elton John, ‘Candle In The Wind’) Marieke Dilles, actrice en theatermaakster, presenteert in het kader van haar lopende doctoraat een eerste toonmoment op een welgekozen locatie, een ontmoetingsplaats zoals een foyer of een café.  Marieke koos de Griekse tragedies als achtergrond voor haar actieonderzoek,…
Meer over deze voorstelling Naar Oedipus

Giscorrectie

Deze voorstelling speelt, in realtime, in een klaslokaal en op een cruciaal moment in het leven van een jonge stagiaire-leerkracht die tijdens deze belangrijke examenles de bal volledig misslaat. Achteraan in de klas zit haar examinator, die haar steeds meer het vuur aan de schenen legt. Deze voorstelling  toont het parcours van enkele mensen op zoek naar hun talenten. Ze gaat over de beperkingen in ieder van ons. Over het omhelzen, aanvaarden en loslaten ervan.
Meer over deze voorstelling Giscorrectie

Backstage

De circustent wordt opgetild. Twee straten verder wordt de tent lukraak weer neergezet. Wie is wie? Toeschouwers, artiesten en buurtbewoners lopen verward door elkaar op zoek naar een in- of uitgang. Gewapend met een tablet als virtuele stadsgids, stuurt Bad Van Marie je wandelen in de wonderlijke wijk rondom het Asiadok en Park Spoor Noord. Onderweg overtreft de realiteit de fictie van de circusvoorstelling. Een theaterstuk ontvouwt zich in de stad. Acteurs worden passanten, passanten worden acteurs. De stad wordt het decor en haar bewoners de acteurs. De rally duikt backstage in deze prettige chaos. Niets is wat het lijkt.
Meer over deze voorstelling Backstage

CC De Vleeshaak

Den Dam in Antwerpen is stadsontwikkelingsgebied, dat valt niet meer te ontkennen. Er staat heel wat te gebeuren de komende jaren en dat zorgt snel voor spanningen. Stel nu echter dat er een plek ter beschikking wordt gesteld van de buurtbewoners. Een plaats waar ze elkaar kunnen ontmoeten in het kader van hun (artistieke) interesses.
Meer over deze voorstelling CC De Vleeshaak

Werk

Na de industriële revolutie zitten we nu in de technologische revolutie. Nadat spierkracht werd vervangen door machines wordt nu onze hersencapaciteit vervangen door computers en robotica. Welke vaardigheden worden er in de toekomst  van werknemers nog verwacht? Wat doen we met de vrijgekomen tijd?
Meer over deze voorstelling Werk
Bad van Marie - Ziel

Ziel 2.0 – coronaproof

Twee hersenspecialisten, voeren een baanbrekend onderzoek. Dit experiment wordt het keerpunt in de menselijke geschiedenis. Wie is er bereid om tegen betaling deel te nemen?  Tot nog toe is het volledig ongevaarlijk en treden er geen noemenswaardige bijwerkingen op. Geef ons de kans u te overtuigen. En u geeft de mensheid de kans om te overleven. Wie durft?
Meer over deze voorstelling Ziel 2.0 – coronaproof

Cyburbia

“Cyburbia” doet je hard nadenken over de wereld rondom jou, over stereotypes en vooroordelen, en over de manier waarop jijzelf daarop reageert. Na de voorstelling wordt de ‘make-believe’ ballon doorprikt en worden de belevenissen van die dag samen met de acteurs van Bad van Marie besproken.
Meer over deze voorstelling Cyburbia
Bad van Marie - Rusthuisproject

WZC, Rusthuis

Samen met het personeel en de bewoners maakt Bad van Marie een sprookjesachtige theatrale wandeling doorheen de wonderlijke biotoop van het rusthuis .Op deze manier ontstaat een vorm van hyperrealisme en groeit bij de toeschouwers de verwondering. We laten hen op een andere manier kijken naar deze biotoop die hen al dan niet bekend is.
Meer over deze voorstelling WZC, Rusthuis
Marika

Marika

Marika zit bij haar vaste babysitpost. Een bijverdienste naast haar opleiding in de dramatische kunsten. Wat kan er allemaal op zo’n avond door het hoofd van deze bijna afgestudeerde ronddwalen?
Meer over deze voorstelling Marika
Het gastgezin

Het gastgezin

Het is een nieuw fenomeen. Iedereen organiseert thuis allerlei leuke, gezellige avonden: een theatervoorstelling bij de buren, bij andere buren een jazzconcert of misschien een poëzieavond met een streepje muziek en vervolgens bij de vrienden een interessant kookexperiment of een virtuele herbeleving van een gemaakte reis. Zulke avonden dienen twee doelen: ten eerste vermaak je…
Meer over deze voorstelling Het gastgezin
De bus

De Bus

Enkele minuten later kwam de bus, na het scannen van hun ticket verscheen de tekst:  ‘het ticket maakt het verschil’. Vanaf dit moment werd alles verdacht, zowel voor de reizigers als voor het theaterpubliek.
Meer over deze voorstelling De Bus

Bedding Inc.

Hoe dwangmatig reizen we? Uit welgemeende interesse? Uit hang naar verrassing? Of om er bij te horen en mekaar af te troeven met de strafste verhalen? In samenwerking met Bedding Incorporated voert Bad van Marie een onderzoek naar uw reisgedrag. De eerste resultaten van het onderzoek  zijn nu gekend en geven zeer verrassende conclusies.
Meer over deze voorstelling Bedding Inc.
Affiche Tuning

Tuning

Bad van Marie is vereerd dat de internationaal gerenommeerde componist Joost Van kerkhoven de uitdaging wilde aangaan om een compositie te schrijven voor piano, tenor en acht tuning cars.
Meer over deze voorstelling Tuning
Ac Ransart

AC Ransart

Bad van Marie introduceert in samenwerking met Buurtcomité Optima het fascinerende spel ‘pelote’ in Vlaanderen. Dit eeuwen oude spel dat in Wallonië zijn roots kent, zoekt nieuwe horizonten op.
Meer over deze voorstelling AC Ransart
Gevangenis Tongeren

Gevangenis Tongeren

De gevangenis van Tongeren is vanaf nu een museum. De geïnterneerden zijn allemaal verplaatst naar de gevangenis van Hasselt. In het kader van re-integratie in de samenleving krijgen enkele geïnterneerden de mogelijkheid om rondleidingen te geven in hun oude verblijf.
Meer over deze voorstelling Gevangenis Tongeren
Buxus!

Buxus!

Buxus! portretteert twee verkopers en hun avonturen in Bulgarije. Het geheel wordt overgoten met een saus van verkoopstechnieken. De emotionele chantage die ze schaamteloos toepassen wordt pijnlijk grappig. Buxus! is een realityshow op de grens van het fatsoen. Hoe ver gaat u mee?
Meer over deze voorstelling Buxus!