Historiek

Backstage

Bad van Marie

Vanaf 2022 verdwaal je met je bedrijf in het gloednieuwe Koninklijke Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen.
Bad van Marie nodigt jullie uit voor en achter de schermen van het museum.  Een gidstour waarin de poetshulp even belangrijk wordt als de Vlaamse meesters.

Meer over Backstage

Human Zoo – nieuwe voorstelling

Bad van Marie

In Human Zoo weerklinkt een stem in je hoofdtelefoon. Ze gidst je al wandelend doorheen één van de mooiste stations van Europa.
We vertellen een verhaal over hoe het staat met de homo sapiens anno 2021.
Acteurs gaan op in de menigte en passanten worden acteurs. Balancerend tussen feit en fictie, word je geconfronteerd met je eigen interpretaties.

Meer over Human Zoo – nieuwe voorstelling

Speeldata voor deze voorstelling

Spread the Word

Bad van Marie en Speelman

Een Noorse documentaire (What happened, Fred?) vertelt het verhaal van de socioloog Fred Fenster. Gaandeweg wordt duidelijk dat dit helemaal geen Noorse documentaire is maar een toneelstuk! De grens tussen fictie en realiteit is nauwelijks te onderscheiden in deze voorstelling. Een voorstelling over mediawijsheid

Meer over Spread the Word

Speeldata voor deze voorstelling

Giscorrectie

Bad van Marie

Deze voorstelling speelt, in realtime, in een klaslokaal en op een cruciaal moment in het leven van een jonge stagiaire-leerkracht die tijdens deze belangrijke examenles de bal volledig misslaat. Achteraan in de klas zit haar examinator, die haar steeds meer het vuur aan de schenen legt.
Deze voorstelling  toont het parcours van enkele mensen op zoek naar hun talenten. Ze gaat over de beperkingen in ieder van ons. Over het omhelzen, aanvaarden en loslaten ervan.

Meer over Giscorrectie

Speeldata voor deze voorstelling

De Rally

Bad van Marie

Samen met je klas maakt Bad van Marie een beklijvende wandeling door een druk bevolkte wijk van de stad. Met behulp van gps-gestuurde tablets worden ze doorheen een vast parcours geleid. Tijdens het spel komt alles en iedereen tot leven.
Bad van Marie speelt De Rally in verschillende grote steden en triggert hiermee een ‘andere kijk’ op de stad als multiculturele samenleving.
De stad wordt even ons decor en de bewoners onze acteurs.

Meer over De Rally

Speeldata voor deze voorstelling

Naar Oedipus

Bad van Marie

‘Never knowing who to cling to when the rain sets in’ (Elton John, ‘Candle In The Wind’) Marieke Dilles, actrice en theatermaakster, presenteert in het kader van haar lopende doctoraat een eerste toonmoment op een welgekozen locatie, een ontmoetingsplaats zoals een foyer of een café.  Marieke koos de Griekse tragedies als achtergrond voor haar actieonderzoek,… Lees meer »

Meer over Naar Oedipus

Speeldata voor deze voorstelling

Grey Marriage

Bad van Marie

Grey Marriage presenteert zich als een droge lezing maar neemt verrassende wendingen. Een zelfverklaard expert werkbemiddeling bij anderstaligen presenteert ‘Help, ik ben nieuw op de werkvloer’, een lezing die een revolutionaire kijk geeft op de hedendaagse integratie op de werkvloer. In zijn ‘talk’ geeft hij het woord aan Ana Frasheri, een Kosovaarse die reeds acht… Lees meer »

Meer over Grey Marriage

Speeldata voor deze voorstelling

De Rally

Bad van Marie

Met behulp van gps-gestuurde tablets word je doorheen een vragenparcours geleid. Tijdens het spel komt alles en iedereen tot leven met een brain break als twist. Acteurs verdwijnen in de menigte en toevallige passanten lijken plots onderdeel van een complot. Dit interactief stadsspel wordt gespeeld in Antwerpen 2060 of Brussel Noord en triggert een ‘andere… Lees meer »

Meer over De Rally

Speeldata voor deze voorstelling

Burning People

Bad van Marie

Een afterwork drink! In een nabijgelegen volkscafé stelt  de theatermaakster Marieke Dilles (ook bekend van tv) – haar nieuwste performance voor. Een stamgast (Jo Jochems) aan de toog neemt over en brengt een verrassende monoloog over zijn levensloop.
Burning People gaat over een samenleving in cruise controle waar aarzelen en struikelen geen optie meer is.

Meer over Burning People

Speeldata voor deze voorstelling

CC De Vleeshaak

Bad van Marie en Rooftoptiger

Den Dam in Antwerpen is stadsontwikkelingsgebied, dat valt niet meer te ontkennen. Er staat heel wat te gebeuren de komende jaren en dat zorgt snel voor spanningen. Stel nu echter dat er een plek ter beschikking wordt gesteld van de buurtbewoners. Een plaats waar ze elkaar kunnen ontmoeten in het kader van hun (artistieke) interesses.… Lees meer »

Meer over CC De Vleeshaak

Speeldata voor deze voorstelling

memorandum van een georganiseerd leven

Bad van Marie

Al wachtend, in een lange rij aan de kassa, vond ik een boodschappenlijstje aan mijn voeten, raapte het verstrooid op en begon te lezen wat er op stond. Een fijne afleiding in de drukte, een kans om even weg te dromen en me in te leven in de persoon die dit opgesteld had. – Maya Albert

Meer over memorandum van een georganiseerd leven

Speeldata voor deze voorstelling

Ziel 2.0 – coronaproof

Bad van Marie

Twee hersenspecialisten, voeren een baanbrekend onderzoek. Dit experiment wordt het keerpunt in de menselijke geschiedenis. Wie is er bereid om tegen betaling deel te nemen?  Tot nog toe is het volledig ongevaarlijk en treden er geen noemenswaardige bijwerkingen op. Geef ons de kans u te overtuigen. En u geeft de mensheid de kans om te overleven. Wie durft?

Meer over Ziel 2.0 – coronaproof

Speeldata voor deze voorstelling

Cyburbia

Bad van Marie

“Cyburbia” doet je hard nadenken over de wereld rondom jou, over stereotypes en vooroordelen, en over de manier waarop jijzelf daarop reageert. Na de voorstelling wordt de ‘make-believe’ ballon doorprikt en worden de belevenissen van die dag samen met de acteurs van Bad van Marie besproken.

Meer over Cyburbia

WZC, Rusthuis

Bad van Marie

Samen met het personeel en de bewoners maakt Bad van Marie een sprookjesachtige theatrale wandeling doorheen de wonderlijke biotoop van het rusthuis .Op deze manier ontstaat een vorm van hyperrealisme en groeit bij de toeschouwers de verwondering. We laten hen op een andere manier kijken naar deze biotoop die hen al dan niet bekend is.

Meer over WZC, Rusthuis

Speeldata voor deze voorstelling

Marika

Bad van Marie

Marika zit bij haar vaste babysitpost. Een bijverdienste naast haar opleiding in de dramatische kunsten. Wat kan er allemaal op zo’n avond door het hoofd van deze bijna afgestudeerde ronddwalen?

Meer over Marika

Dienst bevolking

Bad van Marie in samenwerking met Cirkanto

De Dienst bevolking is dé toegangspoort tot alle stedelijke diensten. Wij staan open voor alle inwoners van de stad. Uiteraard kunt u bij ons ook met al uw vragen terecht. Samen met u zoeken we naar een antwoord.

Meer over Dienst bevolking

Het gastgezin

Bad van Marie

Het is een nieuw fenomeen. Iedereen organiseert thuis allerlei leuke, gezellige avonden: een theatervoorstelling bij de buren, bij andere buren een jazzconcert of misschien een poëzieavond met een streepje muziek en vervolgens bij de vrienden een interessant kookexperiment of een virtuele herbeleving van een gemaakte reis. Zulke avonden dienen twee doelen: ten eerste vermaak je… Lees meer »

Meer over Het gastgezin

De Bus

Bad van Marie

Enkele minuten later kwam de bus, na het scannen van hun ticket verscheen de tekst:  ‘het ticket maakt het verschil’. Vanaf dit moment werd alles verdacht, zowel voor de reizigers als voor het theaterpubliek.

Meer over De Bus

Bedding Inc.

Bad van Marie

Hoe dwangmatig reizen we? Uit welgemeende interesse? Uit hang naar verrassing? Of om er bij te horen en mekaar af te troeven met de strafste verhalen? In samenwerking met Bedding Incorporated voert Bad van Marie een onderzoek naar uw reisgedrag. De eerste resultaten van het onderzoek  zijn nu gekend en geven zeer verrassende conclusies.

Meer over Bedding Inc.

Tuning

Bad van Marie

Bad van Marie is vereerd dat de internationaal gerenommeerde componist Joost Van kerkhoven de uitdaging wilde aangaan om een compositie te schrijven voor piano, tenor en acht tuning cars.

Meer over Tuning

AC Ransart

Bad van Marie

Bad van Marie introduceert in samenwerking met Buurtcomité Optima het fascinerende spel ‘pelote’ in Vlaanderen. Dit eeuwen oude spel dat in Wallonië zijn roots kent, zoekt nieuwe horizonten op.

Meer over AC Ransart

www.win-een-auto.com

Bad van Marie

Bad van Marie bestaat 5 jaar. Tijdens die periode maakte artistiek leider Peter Boelens en zijn team een reeks memorabele voorstellingen. www.win-een-auto.com wordt de kroon op het werk.

Meer over www.win-een-auto.com

Gevangenis Tongeren

Bad van Marie

De gevangenis van Tongeren is vanaf nu een museum. De geïnterneerden zijn allemaal verplaatst naar de gevangenis van Hasselt. In het kader van re-integratie in de samenleving krijgen enkele geïnterneerden de mogelijkheid om rondleidingen te geven in hun oude verblijf.

Meer over Gevangenis Tongeren

Trust – Balkanbusiness – deel III

Bad van Marie

Na de oprichting (Buxus!, 2001) en de succesvolle aandeelhoudersvergadering (Vasio-Levsky, 2005), vertelt TRUST de kroniek van de ondergang van Balkanbusiness.
De val van het – eens zo bejubelde – bedrijf is het sluitstuk van deze trilogie.

Meer over Trust – Balkanbusiness – deel III

Vasio Levsky – Balkanbusiness

Bad van Marie

Jaarvergadering en voorstelling nieuw project Vasio-Levsky. Balkanbusiness nodigt u vriendelijk uit op haar jaarlijkse vergadering.

Meer over Vasio Levsky – Balkanbusiness

Buxus!

Bad van Marie

Buxus! portretteert twee verkopers en hun avonturen in Bulgarije. Het geheel wordt overgoten met een saus van verkoopstechnieken. De emotionele chantage die ze schaamteloos toepassen wordt pijnlijk grappig. Buxus! is een realityshow op de grens van het fatsoen. Hoe ver gaat u mee?

Meer over Buxus!

Helmstraat 88: Koken-Koelen-Wassen/ Dienst Leven

Bad van Marie

Dirk De Vries is door zijn leeftijd de tegenpool van het meisje uit Koken-Koelen-Wassen. Toch wordt gaandeweg duidelijk dat de leefwereld van deze twee mensen overeenkomsten vertoont. Beide personages zijn bang voor wat komen gaat. Zij balanceren tussen hun idealen en hun angsten.

Meer over Helmstraat 88: Koken-Koelen-Wassen/ Dienst Leven