Werk

Wat als ‘op een dag vind je de job van je leven’ achterhaald blijkt? Wat betekent een diploma (nog)? Kunnen we niet beter ons hele leven blijven studeren en herbronnen? Door de snelle digitale en technologische evolutie verandert onze opvatting over werk. Eén waarvan de invulling nog erg onduidelijk is. Welke vaardigheden worden er in de toekomst nog van werknemers verwacht? Wat doen we met de voorspellingen dat men in de toekomst nog amper zal moeten werken? Wat met de vrijgekomen tijd? Als het weekend langer duurt dan de werkweek, creëren we dan opportuniteiten of slaat de verveling toe?

Een groep van 50 toeschouwers wordt ontvangen in het Centraal Station van Antwerpen. Ze krijgen er een hoofdtelefoon gekoppeld aan een audiosysteem. Een stem gidst de deelnemers richting Kievitplein. Iedereen heeft een ander parcours en is eigenlijk op weg naar ‘zijn werk’. Zoals je door een museum wandelt en kijkt naar kunstwerken, zo bekijken zij hun omgeving (Human Zoo).

Bad van Marie brengt 50 toeschouwers naar 50 verschillende werkplekken. Het audiosysteem gidst de toeschouwes naar real life en persoonlijke plekken. De deelnemers nemen niet deel aan het werk maar observeren. Gaandeweg worden ze -onbewust- ook figurant in elkaars luisterspel.

Werk van Bad van Marie start in het Centraal station en  gaat verder op het Kievitplein, In de overheidsgebouwen van de Vlaamse overheid ism KMSKA, Museum van Schone Kunsten en de provincie Antwerpen

https://klara.be/theater-over-ons-dagelijks-werk?

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 486 487 014 of stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be