Helmstraat 88: Koken-Koelen-Wassen/ Dienst Leven

De eerste productie van Bad van Marie, Helmstraat 88 werd in de zomer van 2001 gespeeld in Borgerhout (in coproductie met Rataplan).

Twee monologen worden gespeeld in afzonderlijke appartementen boven elkaar. Elke avond spelen de acteurs de voorstelling twee keer. De helft van het publiek kijkt eerst naar het meisje (Soetkin Verwilt) en na de pauze naar de man (Bob De Moor). De andere helft van het publiek bekijkt de monologen in de omgekeerde volgorde. De Chronologie is van geen belang. ‘Helmstraat 88’ maakt de cirkel rond.

Een meisje van 22 gaat alleen wonen en renoveert een appartement. Goede raad en allerhande tips maken haar onzeker over haar toekeomst. Conventies en de angst een voor haar uitsgestippeld leven te moeten leiden verwarren haar. Zij twijfelt over de invulling van haar toekomstig bestaan. Om helemaal zeker te zijn van een gelukkig leven krijgt ze van haar ouders een nieuwe keuken.

‘Zeg mij hoe u woont en ik zal zeggen u wie u bent.’

In het appartement eronder woont een man van 58 jaar. Nu Dirk De Vries met pensioen gaat, kan hij eindelijk zijn grote droom realiseren: emigreren naar het zuiden van Frankrijk. Alles is geregeld maar de
avond voor zijn vertrek ontstaat er angst. Afscheid nemen is moeilijker dan hij had gedacht.

‘Honger is intenser dan de maaltijd die er op volgt.’

Dirk De Vries is door zijn leeftijd de tegenpool van het meisje uit Koken-Koelen-Wassen. Toch wordt gaandeweg duidelijk dat de leefwereld van deze twee mensen overeenkomsten vertoont. Beide personages zijn bang voor wat komen gaat. Zij balanceren tussen hun idealen en hun angsten.

Credits

Spel: Bob De Moor en Soetkin Verwilt.
Regie: Peter Boelens.
Tekst: Peter Boelens, Bert Danckaert en Soetkin Verwilt
Decor: John Van Oers
Techniek: Tom Meskens

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 486 487 014 of stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be