Giscorrectie

Bad van Marie

Welke richting ga je uit? Kies je voor grime, Grieks-Wiskunde of voor een werkopleiding in de keuken? Of moet je gewoon doen waar je zin in heb? Maar weet je waar je zin in hebt? Of wordt het gissen?

De leerlingen wordt verteld dat ze een doodgewone stage-les zullen krijgen in een klaslokaal. Wat ze echter niet weten is dat ze op een fictieve rollercoaster van emoties stappen die nog lang zal nazinderen.

Deze voorstelling speelt, in realtime, in een klaslokaal en op een cruciaal moment in het leven van een jonge stagiaire-leerkracht die tijdens deze belangrijke examenles de bal volledig misslaat. Achteraan in de klas zit haar examinator, die haar steeds meer het vuur aan de schenen legt.

Deze voorstelling  toont het parcours van enkele mensen op zoek naar hun talenten. Ze gaat over de beperkingen in ieder van ons. Over het omhelzen, aanvaarden en loslaten ervan.

Met dit thema richten we ons op een publiek van de 3de graad van het middelbaar omdat deze jonge mensen voor een belangrijke keuze in hun leven staan. Binnenkort zullen ze beslissen of ze gaan werken of willen verder studeren en welke richting ze uit willen met hun leven.

 

Speelperiode

We hernemen deze voorstelling opnieuw in schooljaar 2023-24

Wil je deze voorstelling als school graag boeken:

mail naar:
annelies.boelens@badvanmarie.be

bel naar:
0486 487 014

Praktische informatie

Aantal personen:
4 klassen van max 27 lln in de voor- of namiddag
Duur:
1 lesuur gedurende 4 lesuren
Locatie:
klaslokaal met krijtbord of whitebord en bereikbaar met rolstoel
Speelperiode:
schooljaar 2023-24
Voor wie:
derde graad, TSO, ASO, KSO, BSO en hogeschool

 


 

 

Credits:

spel: Stan Reekmans, Marika Matthijs, Elke Gryson, Marieke Anthoni en Matthias Meersman
regie: Peter Boelens
concept: Bad van Marie en Speelman

Warning: Undefined property: stdClass::$pageInfo in /customers/e/e/5/badvanmarie.be/httpd.www/wp-content/plugins/fluid-video-embeds/fluid-video-embeds.php on line 681 Warning: Attempt to read property "totalResults" on null in /customers/e/e/5/badvanmarie.be/httpd.www/wp-content/plugins/fluid-video-embeds/fluid-video-embeds.php on line 681

"De Speelman en Bad van Marie zetten met “De Giscorrectie” een absolute topvoorstelling neer. De spanningsboog van de voorstelling wordt prachtig opgebouwd en het stuk blijft tot aan het einde geloofwaardig, dit komt deels ook door het ontzettend sterke spel!"

leerling Lemmensinstituut Leuven