Spread the Word

Bad van Marie en Speelman

Nieuwe voorstelling vanaf maart ’21: Spread The Word

Wanneer een klas les krijgt over ‘succesformules voor de 21ste eeuw’, wordt een documentaire film getoond die over deze thematiek handelt.
Het bizarre en intrigerende verhaal van de socioloog Fred Fenster wordt getoond: een socioloog / meester-oplichter die zijn succes heeft behaald door een TED-talk te geven die hij volledig heeft gestolen van andere denkers. De documentairemaker interviewt hem over deze ongewone manier van werken. Het belooft een interessant debat over de waarde van authenticiteit, succes, oprechtheid en internet te worden.

De documentaire wordt pas echt bijzonder wanneer de socioloog plots letterlijk lijkt te citeren uit wat er net door de studenten in het klaslokaal werd gezegd. De verwarring neemt toe en het is onmogelijk af te leiden of dit louter toeval is of deel van een groter complot.

De vraag dringt zich op of de (ondertitelde) documentaire vooraf werd opgenomen of vernuftig live wordt nagespeeld in de living van twee acteurs voor een ‘green key’, compleet met lachband en groteske kostuum wissels. Dit wordt glashelder wanneer de studenten uiteindelijk via het scherm rechtstreeks worden aangesproken in de klas en er een dialoog ontstaat.

Een spannende detective op zoek naar leugen en waarheid en de waarde daarvan.
De grens tussen fictie en realiteit is nauwelijks te onderscheiden en legt de gevaren van internet bloot.

 

 

 

 

Credits:

concept: Matthias Meersman, Peter Boelens en Stan Reekmans
video: Gertjan Biasino
productie: Annelies Boelens

Praktische informatie

Aantal personen:
4 klassen
Duur:
50 minuten
Locatie:
Klaslokaal
Speelperiode:
van 8 maart tot 28 mei 2021 - theaterseizoen 2021-22
Voor wie:
ASO, KSO, TSO, BSO, hogeschool

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 486 487 014 of klik hier en stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be.