AC Ransart

Bad van Marie

Bad van Marie introduceert in samenwerking met Buurtcomité Optima het fascinerende spel ‘pelote’ in Vlaanderen. Dit eeuwen oude spel dat in Wallonië zijn roots kent, zoekt nieuwe horizonten op.

Buurtcomité Optima nodigt topclub AC Ransart uit voor een demonstratiewedstrijd. In tijden van wederzijds onbegrip, werpen wij ons als voorbeeld buurtcomité op, om de banden tussen Wallonië en Vlaanderen te versterken. In de overtuiging dat cultuur en sport zich niet laten inlijven door allerlei politiek boegeroep, zijn wij dan ook blij en trots u te mogen ontvangen op het jaarlijkse buurtfeest.
Dankzij mijn vele contacten in de culturele wereld, ben ik erin geslaagd Bad van Marie te overtuigen het artistieke luik van ons feest op te luisteren. Vanzelfsprekend voorzien wij, voor zij die willen, een fantastische barbecue (inschrijving verplicht!) en de nodige drank.

Bert van Opstal
Voorzitter buurtcomité Optima

 

 

Credits:

Spel: Herwig De Weerdt, Filip Jordens, Elisabeth Cluzel, Victor Mees, Bruno Floriduz, Carlo Ferrante, Geert Van Gijseghem, Matteo Simoni, Bart Hollanders, Emmy Van den Abeele, Christina Janssens, Chris Van In, Gregory Carnoli, Frederik Huys, Sam Wauters, Peter Michel, Charlotte Van Gijseghem
Regie: Peter Boelens
Advies: Bas Teeken
Tekst: Peter Boelens, Johan De Boel, Filip Jordens
Techniek: Koen De Saeger
Film: Koen De Saeger, Tine Robberecht
Decor: John Van Oers

Warning: Undefined property: stdClass::$pageInfo in /customers/e/e/5/badvanmarie.be/httpd.www/wp-content/plugins/fluid-video-embeds/fluid-video-embeds.php on line 681 Warning: Attempt to read property "totalResults" on null in /customers/e/e/5/badvanmarie.be/httpd.www/wp-content/plugins/fluid-video-embeds/fluid-video-embeds.php on line 681

"Met dit buurtfeest/theaterstuk AC Rancart geeft Bad van Marie op eigen gereide wijze een draai aan het communautaire gekissebis in ons land ****"

De Knack - Liv Laveyne

"In een buurtcomité gebeurt op microscopisch niveau, wat er tussen Vlaanderen en Wallonië gebeurt."

De Standaard - Marc Cloostermans

"Het resultaat is een scherpe satire over het huidige klimaat tussen Vlamingen en Walen."

De Morgen - Wilfried eetezonne

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 468 333 533 of klik hier en stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be.