memorandum van een georganiseerd leven

Al wachtend, in een lange rij aan de kassa, vond ik een boodschappenlijstje aan mijn voeten, raapte het op en begon verstrooid te lezen wat er op stond.
Een fijne afleiding in de drukte, een kans om even weg te dromen.

Ondertussen heb ik een aanzienlijke verzameling boodschappenlijstjes.

Mijn gevonden lijstjes heb ik samen met de interpretaties van diverse vakmensen verzameld  in een boek. Met enige trots kan ik u alvast de medewerking melden van: Jean-Paul Van Bendegem (wiskundige, hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie), Michael Borremans (kunstenaar), Freek Van de Velde (germanist), Dirk De Wachter (psychiater), Jacques Albert (rechercheur), Ignace Dedeene (privé-detective), Wim De Wulf (theatermaker en muzikant), Walter Van Steenbrugge (advocaat), Ria Pacquée (fotograaf), Olly Ceulenaere (kok), Patrizia Zanoni (economisch socioloog), Johan Braeckman (filosoof), Ignace Glorieux (socioloog en expert tijdsbesteding), Herwig Deweerdt (theatermaker, acteur), Erik Thoen (historicus), Rika Ponnet (seksuoloog),  Peter Boelens (fotograaf en theatermaker), Bert Danckaert (fotograaf) en nog vele andere.

Inhoudelijk kan mijn prachtig boek an sich bestaan. Maar – we moeten daar niet flauw over doen, het promoten en het aan de man brengen is dezer dagen belangrijker dan ooit.
Hoeveel kunstenaars zijn er niet die in hun atelier vele kartonnen dozen vol met hun onverkochte kunstboeken hebben staan?

Daarom  ga ik mijn kunstboek zelf verkopen in de supermarkt, in de traditie van de betere standwerkers. Ik heb alvast één grote troef, ik ben ‘as seen on tv’. Ik speelde lang een belangrijk personage in Thuis.

Als je op de eerste rij wil zitten en wil genieten van een aantal prachtige extra voordelen, bestel dan je tickets alvast bij het cc in je buurt.

Maya Albert

Een ode aan het boodschappenlijstje dat ondertussen reeds vervangen is door één of andere app die ons nog efficiënter en blindelings gidst van de juiste shampoo naar de -door een andere app- opgelegde ingrediënten voor ons avondeten.

Deze week kan Maya Albert ook naar jouw supermarkt of naar jouw lokale markt komen. Neem alvast genoeg geld mee want het zal moeilijk zijn om te weerstaan aan haar charme.

Het boodschappenlijstje als metafoor voor onze welvaart.

Speelperiode

Wil je deze voorstelling boeken, kan dat via Thassos

Praktische info

Aantal:afhankelijk van de locatie
Duur:Kan in blokken van 2 uur, afhankelijk van de locatie
Locatie:supermarkt, festival, lokale markt, andere locaties bespreekbaar
Speelperiode:Via Collageproducties
Voor wie:volwassenen

Credits

spel: Maya Albert
regie: Peter Boelens

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 486 487 014 of stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be