WZC, Rusthuis

Op een mooie dus warme zomerdag in een land far far away sprak een oude man ons aan: ‘Where are you from?’. ‘We are from Belgium’ antwoordden we. De man glimlachte: ‘Oh yes, I know very well! Belgium that is Jean-Claude Van Damme, Kim Clijsters and the Red Devils.  And isn’t it the country where they build big houses for old people?’ De oude man verbaasde zich over het voor ons zeer evidente gebruik om ouderen in bejaardentehuizen te plaatsen.

Terug in België bleef zijn uitspraak nazinderen. Tijdens een bezoek aan een aantal ‘old people houses’, raakte Bad van Marie gefascineerd door deze samenlevingsvorm / woonvorm.

Op het tafeltje van een bewoonster lag haar portefeuille. Foto’s van haar overleden man, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Een oud boodschappenlijstje en vooral veel klein geld voor het stukje cake in de cafetaria. ‘Mijn leven’, knipoogde ze. ‘Het past er allemaal juistekes in.’ Die beschouwing inspireerde ons, met als resultaat een verrassende combinatie van theater, film en installaties.

Ons team van professionele acteurs werkt enkele dagen met bewoners en personeelsleden samen met als doel een publieke rondleiding in het centrum te organiseren. Tijdens deze bezichtiging is het onduidelijk wie acteert en wie niet, welke situaties verzonnen zijn en welke niet.

Bad van Marie activeert met hun eigenzinnige werkwijze en hyperrealistische theatervorm een bijzondere maar nodige confrontatie met onze eigen oude dag.

Speelperiode

Speeldata op aanvraag

Van 9 tot 11 november 2018 spelen wij in Almere – Nederland via www.cultureelcentrumcorrosia.nl

Meer info: annelies.boelens@badvanmarie.be

Praktische info

Aantal:7 x per dag voor 14 personen per groepje een bereik per dag voor
Duur:1,5 uur
Locatie:Woon- en zorgcentrum
Speelperiode:op aanvraag
Voor wie:derde graad, TSO, ASO, KSO. Voor beroeps in overleg, meestal op vrijdag Volwassenen, ook kinderen welkom

Foto’s & video

Credits

Spel: Christianne Janssen, Vera van Dooren, Annelies Boelens, Peter Michel, Vic Mees, Marika Matthijs, bewoners en personeelsleden
Regie en concept: Peter Boelens

Wil je deze voorstelling bijwonen?

Contacteer ons op +32 486 487 014 of stuur een mailtje naar info@badvanmarie.be